Om Kålltorps Bygg

Kålltorps Bygg är ett byggföretag som funnits sedan 1989. Vi har under våra 25 år byggt upp en bra grund som ett etablerat byggföretag i Göteborgsregionen.

Företaget är i grunden ett gediget familjeföretag som har ombildats flera gånger i takt med att verksamheten har växt. Kålltorps Bygg ingår idag i Kålltorpsgruppen där huvudägarna är grundarna Steve, Morgan och Martin Johansson.

Företaget omsätter idag ca 500 Mkr och är ca 80 anställda fördelade på projekt- och arbetsledning, administration, och snickare.

Med vår grund och redan etablerade kundrelationer har vi redan i år nått vårt mål att år 2017 omsätta ca 500 Mkr. Samtidigt som vi växer kommer kålltorps bygg att fortsätta arbeta långsiktigt med att bygga bra kundrelationer och bevara känslan av det ”lilla företaget” med snabba beslutsvägar och personligt engagemang.

Vi skall fortsätta genomsyra Kålltorps bygg och våra kunder med våra kärnvärden PEKA; Personliga – Effektiva – Kunniga – Ansvarstagande så att vi även i framtiden skall kunna vara stolta över Kålltorps Bygg

Projekt- och projekteringsledning

Kålltorps Bygg har erfarna projekt- och projekteringsledare. Personal med rutin och erfarenhet som kan tillföras ett projekt i tidigt skede och därmed ge projektet en bra start med rätt förutsättningar i frågor som grundläggning, stomsystem, fasadval etc.

​Vi kan leda en projekteringsgrupp med arkitekter, konstruktörer, installationskonsulter, brukare m fl.

Entreprenader

Kålltorps Bygg har platschefer med bred kompetens och erfarenhet för både stora och små projekt. Vi genomför allt från nyproduktion till om- och tillbyggnad av kontor, industri, skolor, affärskomplex etc.

Med våra duktiga platschefer och entreprenadingenjörer har vi även spetskompetens att driva speciella projekt med kort byggtid och verksamheten igång.

Byggservice och mindre entreprenader

Vi är idag fem arbetsgrupper med platschefer och arbetsledare som sköter våra mindre entreprenader. Grupperna är Kålltorps Byggs grundsten. Här sår vi fröet för vår kärnvärden PEKA.

Varje grupp arbetar direkt mot beställaren och med varje grupps kunskap har vi en bred kompetens. Både arbetsledning och snickare är vana att arbeta självständigt och har ett ansvarstagande direkt mot beställare och dess eventuella hyresgäster i pågående verksamhet.

För att underlätta samarbetet ytterligare mellan beställare och Kålltorps Bygg har vi idag ramavtal med många av våra kunder. Kontakta oss gärna för att diskutera ett framtida samarbete!

Våra ramavtalskunder idag: Newsec, Alecta, Citycon, AB Volvo, Liseberg AB, Göteborgs Stad, Akademiska Hus, Ramirent, Statens Fastighetsverk, Vasakronan, Penta AB, Gryaab, Diligentia, Svenska Kyrkan och Stena Fastigheter.

Vi samarbetar även bl.a med : Wallenstam, Ernst Rosen, Balder, Frälsningsarmén, Västtrafik, Göteborgs stadsmission, Platzer fastigheter, Handelsbanken och Axfood.

Välkommen till Kålltorps Bygg