- För levande byggnader

Här hittar du ett urval av våra pågående och avslutade projekt som visar vår bredd och vårt kunnande.

Mölnlycke fabriker

På uppdrag av Wallenstam AB bygger vi om för nya industri- och personalytor. Vi tackar för förtroendet.

×

Ombyggnad av Plåtverkstan för Älvstranden

På uppdrag av Älvstranden utveckling AB har vi gjort förstärkningar och takomläggning på Plåtverkstaden inklusive akustikåtgärder. Vi tackar för förtroendet.

×

Nyproduktion av Aerospin på Liseberg

På uppdrag av Liseberg AB har vi byggt åkattraktionen Aerospins tillhörande byggnader och markarbeten. Vi tackar för förtroendet.

×

Ombyggnad av Tyrolen på Liseberg

På uppdrag av Liseberg AB har vi renoverat Tyrolen samt byggt till för en ny uteservering, Biergarten med tillhörande markarbeten. Vi tackar för förtroendet.

×

Ombyggnad för Vasakronan av LKA Avega lokaler, Centrumhuset

På uppdrag av Vasakronan AB har vi gjort en kontorsanpassning. Vi tackar för förtroendet.

×

På uppdrag av Vasakronan renoverar vi ytterligare en lokal i Centrumhuset

Vasakronan har genom projektledarna Acuro valt att renovera befintlig lokal i Centrumhuset. Lokalen är en konceptlokal för att visa kunder med vilken standard de utför sina renoveringar.

×

Ombyggnad av Vagnhallarna i Majorna

På uppdrag av Göteborgs spårvägar AB har vi fått utföra förstärkningsarbeten på takstolar. Vi tackar för förtroendet.

×

Ombyggnad av Nääs fabriker – Steninge

På uppdrag av Nääs fabriker AB har vi fått förtroende att i samverkansprojekt bygga om i Steninges butik.

×

Ombyggnad av Stenungstorg i Stenungsund

På uppdrag av Citycon AB har vi fått förtroende att i samverkansprojekt bygga om på Stenungstorg.

×

Ombyggnad av Världshuset för Platzer Fastigheter

Vi har fått i uppdrag av Platzer att bygga om granithuset vid Packhuskajen till en flerbrukarfastighet med strukturåtgärder samt hyresgästanpassningar. Första etappen skall vara klar 1 april, sedan följer 3 etapper till under året och målet är att hela fastigheten är ombyggd till nya hyresgäster till årsskiftet.

×

Lokalanpassning på Kungsgatan 50 för Vasakronan

Vi har fått i uppdrag av Vasakronan att bygga om på Kungsgatan 50 i Göteborg och vi tackar för förtroendet. Entreprenaden omfattar byggnads- och installationsarbeten på en area om ca 1000 kvm inom två våningar

×

Ombyggnad av Square på Chalmers för Chalmers Fastigheter

På uppdrag av Emils Kårhus AB har vi gjort fattar en om- och tillbyggnad av servicebutik till en ny bokhandel och express ”take away” samt en ombyggnation och renovering av bokhandeln byssjan till lokal för utskänkning av uppvärmd mat i nytt kök.

×

Ombyggnad av Pannhuset på Nääs Fabriker

På uppdrag av Nääs fabriker AB har vi varit med om att bygga om Pannhuset vid Nääs fabriker.

×

Ombyggnad av Borås Bil i Kinna

På uppdrag av Borås bil Personbilar AB bygger vi om Borås bil i Kinna.

×

Nyproduktion av Mechanica på Liseberg

På uppdrag av Liseberg AB har vi byggt åkattraktionen Mechanicas tillhörande byggnader och markarbeten samt byggandet av en brygga över Mölndalsån.

×

Ombyggnad av bostadshus på Vegagatan 24-38

På uppdrag av Ernst Rosén har vi fått förtroendet att i ett samverkansprojekt totalrenovera Vegagatan 24-38 med 114 lägenheter. Ett samarbete i förtroende.

×

Ombyggnad av biljett- och informationsbutik för Västtrafik, Nils Ericsonterminalen Göteborg

På uppdrag av Västtrafik AB har Kålltorps Bygg byggt en ny biljett- och informationsbutik i Nils Ericsonterminalen, Göteborg.

×

Utbyggnad LE4 och nytt hyttintag Volvo Tuve

På uppdrag av Volvo Group Real Estate/ Volvo Lastvagnar Tuve uppför vi en ny byggnad av lastvagnsfabriken med tillhörande skärmtak. Utbyggnaden en del av Volvo lastvagnars strategi med att utöka Tuvefabriken och flytta hyttmonteringen från Umeå.

×

Ombyggnad av VGU för Volvo

På uppdrag av VGRE/Danafjord Fastigheter AB har vi byggt om gammal verkstads- och kontorshall till moderna utbildningslokaler för Volvo Group University.

×

Renovering av Slottsskogsvallen

På uppdrag av Idrott & förening i Göteborgs Stad restaurerar vi Slottsskogens paviljonger och läktare. Projektet är ett steg i en större satsning för att bevara Slottsskogsvallen som byggdes 1923.

×

Ny- och ombyggnad av avloppsstationer i Göteborgs skärgård

På uppdrag av Göteborgs Stad, Kretslopp och vatten, har vi byggt en ny spillvattenpumpstation på Asperö och bygger om och till pumpstationen på Kläppholmen, Styrsö. Projekten ingår i ett större ombyggnadsprojekt av avloppsystemet i Göteborgs södra skärgård.

×

Nya kontorslandskap VAK för VGRE

På uppdrag av VGRE och Hemfosa renoverar vi befintliga kontorsytor till nya moderna kontorslandskap.

×

Nybyggnad av leveranshall för Bra Bil

På uppdrag av Bra Bil har vi utfört en nybyggnad av leveranshall med nya skärmtak och ny markbeläggning på hela området.

×

Ny- och ombyggnad i Rosenlund

På uppdrag av Aberdeen Asset Management har Kålltorps Bygg byggt ut fastigheten i markplan samt genomfört lokalanpassningar av alla berörda butiker/restauranger.

×

Ombyggnad av Hemköp i Lomma

På uppdrag av Hemköp har vi varit med och byggt om Hemköps lokaler i Lomma centrum.

×

Nyproduktion av Privatbostäders kontor i Stenungsund

På uppdrag av Privatbostäder har vi varit med och byggt deras nya kontor med bästa läge på Badhustorget i Stenungsunds hamn.

×

Totalrenovering av lokal på Drakegatan på uppdrag av Newsec

Vi har gjort en lokalanpassning till en ny hyresgäst. Det innebar att vi rev allt i lokalen och ersatte med nya ytskikt, rum, partier, badrum och pentryn.

×

Lokalanpassning Kungsgatan 42 på uppdrag av Wallenstam

Vi har på beställning av Wallenstam gjort en lokalanpassning av en helt tom lokalyta. Anpassningen innefattade byte av fönster, nya ytskikt, färdigställt kontor/konferens-rum med glasväggar, mm.

×

På uppdrag av Svenska Mässan har vi renoverat Upper House

Baren gjordes om helt, podier för nya möbler byggdes, och vi målade om hela ytan. Restaurangen som ligger högst upp i mittentornet av Gothia Towers. Sedan Upper House öppnade i september 2013 har restaurangen tilldelats flera utmärkelser och fina betyg, även den efterlängtade Michelinstjärnan år 2016.

×

På uppdrag av Göteborgs Hamn och Anderson & Hultmark utför vi hyresgästanpassningar

Vi utför en hyresgästanpassning åt Göteborgs hamn samt ytterligare en hyresgästanpassning åt Anderson och Hultmark som sitter i byggnaden. Byggnaden ligger invid Stena Lines Kielterminal och kallas för Kusten. Den har varit en del av Göteborgs hamn sedan den byggdes på 1950-talet.

×

På uppdrag av SEB Tryggliv har vi renoverat och ombyggnad av fasad på Östra Hamngatan, samt del av Klädpressaregatan och Spannmålsgatan

Bild 1.

Projektet avser fasadrenovering och ombyggnad av fasad. Östra Hamngatan 5-7, samt del av Klädpressaregatan och Spannmålsgatan. Fastigheten består av dels en betongfasad, en putsad fasad och en tegelfasad. Fasader av betong målades om i en ljus kulör. Pilastrar i en något mörkare kulör.  Putsade fasader putsades om.

I projektet ingår att återskapa befintligt utseende genom uppglasning av fasad i plan 1 och 2 på fastighetens norra del. Nytt entréparti i uppgång 5.

Fastigheten är kulturhistoriskt skyddsvärd med märkning Q1.

Bild 2-5

Östra Hamngatan 5 plan 2 har vi gjort en kontorsanpassning på c:a 600 m2, med bland annat uppbyggnad av kontorsrum/konferensrum, mötesrum och showroom.

×

På uppdrag av Svenska Mässan har vi gjort en kontorsanpassning av Kongresshuset

Kongresshuset på plan 6 har fått en kontorsanpassning av ytskikt och installationer.

×

På uppdrag av Svenska Mässan gör vi en helrenovering av Maquire’s lokaler

Maquire är ett rektryteringsbolag som verkar över hela Sverige. Vi gör en lokalanpassning av deras lokaler vid Svenska Mässan, som innefattar en helrenovering på ca 800 m2.

×

Invändig ombyggnad av Konserthuset på uppdrag av Higab

Vi har utfört ett akustiktak av puts och ny belysning i foajé och vestibul vid Stenhammarsalen. Gästtoaletterna i foajé har fått nytt ytskikt och vi har också anpassat tillgängligheten på handikapptoaletten.

×

På uppdrag av Vasakronan har vi utfört lokalanpassningar samt nytt fläktrum

Vi har delat av en större lokalyta och byggt två stycken nya lokaler. Den ena var för Barrys Bootcamp, som är en träningslokal med nattklubbsinspirerad miljö, och den andra för Holy Greens Salladsbar vid Fredsgatan. Arbetet har ställt stora krav på ljudisolerade väggar. I projektet ingick också att bygga ett nytt fristående fläktrum på plan 5 i P-hus City för att förse lokalerna på entréplan med ny ventilation.

×

Ombyggnad av Willys butik i Göteborg

På uppdrag av Privatbostäder AB har vi varit med om att bygga om Willys lokaler på Wieselgrensplatsen i Göteborg.

×

Ombyggnad av Willys butik i Limhamn

På uppdrag av Trainon Invest AB byggdes den befintliga butiken om till en modern och fräsch Willys butik. Ombyggnaden gjordes på kort tid och med butiken i drift

×

Lokalanpassning för Houdini Sportswear AB

På uppdrag av Vasakronan och Houdini Sportswear AB har vi gjort en ”grön” lokalanpassning. Med detta innebär det att vi återvinner allt material och använder miljövänliga produkter. Houdini Sportswear och Vasakronan samt Kålltorps byggnads AB är de första med att skapa en Grön butik i Sverige med fokus på miljö och energiåtervinning. Houdini Sportswear lägger mycket fokus på återvinning av sina plagg samt uthyrning av skalplagg och secondhand- försäljning. Butiken samt byggnaden kommer bli Leeds-certifierad som är ett steg mot en bättre miljö.

×

Ombyggnad av Hemköp i Nordstan

På uppdrag av Axfood har vi byggt om hela Hemköps butik i Nordstan med verksamheten igång

×

Ombyggnad av Boservice för Bostadsbolaget

På uppdrag av Bostadsbolaget har vi byggt om en gammal restaurang till nya lokaler åt boservice.

×

Nya lokaler för Nordic Wellness i Stenungsund

På uppdrag av Ramböll Projektledning byggdes nya lokaler för Nordic Wellness i Stenungsund.

×

Ombyggnad av Bukowskis Auktionsverk

På uppdrag av Hifab har vi utökat Bukowskis auktionsverks befintliga lokaler med 850 m2.

×

Kontorsanpassning för DFDS

På uppdrag av Göteborgs Hamn har vi gjort en kontorsanpassning på 1400kvm för DFDS

×

Nya kontor på Sagåsen hus 3

På uppdrag av Platser fastigheter bygger vi nya kontor för Migrationsverket.

×

Nyproduktion av Loke och tillbyggnad av Maxbyggnad på Liseberg

Missa inte kampen mellan det goda och det onda!!

På Liseberg har vi på nytt fått förtroende att bygga en av deras nya attraktioner Loke. Arbetet avser byggnads- och markarbeten för denna nya attraktion. Spänn fast dig i en snurrande gondol med en höjd på hela 42m där du sitter med ansiktet utåt och har benen fritt hängande. Vi passar också på att bygga till och ge Max-byggnaden som ligger i anslutning till Loke en rejäl ansiktslyftning. Vi har också ombetts att riva stationsbyggnaden till Kanonen och renovera rulltrappan upp på berget till Aerospin och de andra åkattraktionerna som ligger på höjden.

https://www.youtube.com/watch?v=gzsHjba6lmw
×

Ombyggnad och renovering av Hotell Gasten/Hamnkrogen på Liseberg

Liseberg har anlitat oss för att bygga en ny träfasad på Hamnkrogen vid Hotell Gasten. Vi kommer också att renovera upp hela Tull- och Packhuset där spökhuset ligger. Tullhuset kommer att göras om för att få en gammal och övergiven look. Det kommer också att byggas en ny entré och ett nytt trapphus.

×

Nyproduktion i egen regi av Landvetter Företagspark

Nu bygger Kålltorps Bygg i egen regi 19 lagerenheter i bostadsrättsform i Landvetter med bästa skyltläge Varje enhet består av 91m2 lager- och uppställningsyta i bottenplan samt ett entresolplan om 40 m2. Lokalerna är utrustade med rejäl högport, egen luft/luftvärmepump och egen vatten- och elmätare. Inflyttning hösten 2017.

Intresserad? Kontakta Mikael Nyberg på Kommersiella Fastigheter, 031-761 23 44

×

Produkthall/Fasad på Volvo Lundby PLA/PLB

På uppdrag av VGRE utför vi tillbyggnad av produkthall samt renovering av fasader på PLA/PLB.

×

Tillbyggnad av ytterligare ett hus för Ronald McDonald hus vid Östra Sjukhuset

Ronald McDonald Hus är ”ett hem hemifrån” för de familjer som får möjlighet att bo här. Huset som byggdes 1999 är finansierat av gåvor och mellan 600-700 familjer per år får möjlighet att bo i de 29 rum som huset består av. Huset används primärt av familjer till barn från onkologi- kirurgi- och hjärtavdelningarna på Drottning Silvias Barnsjukhus.

Vi har fått äran och glädjen att vara med i en samverkansentreprenad med Ronald McDonald Hus Göteborg för att utöka med ytterligare 13 rum. Detta innebär att ytterligare ca 250 familjer får möjlighet att bo på Ronald McDonald Hus varje år.

Nybyggnaden är ett projekt där de flesta underentreprenörer och leverantörer är med och, till stor del, sponsrar med sina tjänster och varor.

Byggnaden som påbörjades i september 2016 beräknas stå klar i juni 2017.

×

Renovering av Nordostpassagen 41, 43 på uppdrag av Ernst Rosén

På uppdrag av Ernst Rosén har vi fått förnyat förtroende att i ett samverkanprojekt totalrenovera Nordostpassagen 41,43. Det rör sig om totalt 48 lägenheter. Vi har även bytt tak och fönster/fönsterdörrar vid balkonger.

×

Nyproduktion av Valkyria på Liseberg

Liseberg har gett oss förtroendet att bygga 2018 års stora attraktion Valkyria. Arbetet avser byggnads- och fundamentarbeten till denna nya attraktion.

”I valkyrians väldiga skugga är du utvald till den ultimata utmaningen. Beväpna dig med mod och kraft – för att komma upp måste du först åka ner. Rakt ner! Europas längsta Dive Coaster: en berg- och dalbana med ett vertikalt drop på hela 50 meter. Just som du ska åka över kanten pausar plötsligt åkturen. Sedan kastas du rakt ner i en underjordisk tunnel… i 105 km/tim!”

https://www.youtube.com/watch?v=5Pc1AwFxYn4
×

Takarbeten Mölndal för HSB Mölndal Brf Havskatten

På uppdrag av HSB Mölndal Brf Havskatten utför vi i totalentreprenad takarbeten i Mölndal. Arbetet innefattar byte av papp, takpannor samt taksäkerhet. Arbetet kommer att bli klart under sommaren 2017

×

Fasadarbeten på Östra Hamngatan för SEB Tryggliv c/o Development Partner

På uppdrag av SEB Tryggliv utför vi i totalentreprenad fasadarbeten, målning och omputsning. I projektet ingår att återskapa befintligt utseende genom uppglasning av fasad plan 1 och 2 på fastighetens norra del. Fastigheten är kulturhistorisk skyddsvärd med märkning Q1. Arbetet beräknas vara klart under hösten 2017.

×

Totalrenovering av AB Volvos nya huvudkontor VLH

På uppdrag av VGRE totalrenoverar vi 20000 kvm samt nyproduktion av produkthall.

×

Ombyggnad Ristoria på uppdrag av Gothia Towers

Kålltorps Bygg har på uppdrag av Gothia Towers under sommaren 2017 i samverkan byggt om fd Incontro till den nya italienska restaurangen Ristoria, en restaurang uppbyggd i fem olika teman.

×

Nyproduktion av Hemköpbutik vid Malmö Plaza på uppdrag av Axfood Sverige AB

På uppdrag av Axfood Sverige AB utför vi i totalentreprenad en nyproduktion av Hemköps butik i befintlig byggnad vid Malmö Plaza om ca 2500 m2.

×

Helrenovering av kundtoaletter på Hede Fashion Outlet i Kungsbacka

På uppdrag av Hede Fashion Outlet AB har vi fått förtroendet att i totalentreprenad göra en helrenovering av kundtoaletterna på Hede Fashion Outlet i Kungsbacka.

×

Totalrenovering av ”Borgen i Partille” på uppdrag av Partillebo.

Kålltorps Bygg har under 2016 på totalentreprenad för Partillebo totalrenoverat ”Borgen i Partille”. Fastigheten är ca 100 år och har byggts om till 7 lägenheter. Partillebo har även byggt en väg fram och renoverat fasader m.m.

×

Lokalanpassning åt Härryda Energi.

Vi utför en ombyggnad och renovering av Härryda Energis kontorslokal. Detta innebär nya kontor i två plan. Ny entré och reception. Ett nytt omklädningsrum för damer med nya toaletter och dusch. Ny matsal och köksdel. Vissa brandåtgärder görs där vi byter fönster och partier vid utrymningsväg. I övrigt är det nya ytskikt i hela fastigheten.

×

På uppdrag av Higab utför vi brandskyddsåtgärder på Allégården.

Att installera brandlarm och anpassa utrymningsvägar i en hel byggnad, där det är hög prioritet på att bibehålla fastighetens ursprungskaraktär, är en riktig utmaning. Projektet beräknas pågå i cirka 6 månader.

×

På uppdrag av Familjebostäder har vi byggt Framtidens Fastighetslabb i Tynnered.

Framtidens fastighetslabb är byggt i en befintlig lokal på ca 100 kvadratmeter på Bronsåldersgatan 60 i Tynnered, Göteborg. Framtidens Fastighetslabb är en satsning för att locka unga till branschen och det ska göras genom att besökarna får uppdrag att lösa på olika stationer. Lokalen har i sin helhet totalrenoverats och det har bland annat satts in ett nytt FTX-system, nya fönster, nya ytskikt, nytt WC och RWC, ersatt befintliga radiatorer, bilat upp delar av bjälklaget och rensat bort blåbetongkross, samt byggt en pocketpark och en plantering.

×