Vi på Kålltorps Bygg värnar om mjuka värden. Vi tycker det är viktigt att vara med och stödja projekt, föreningar och organisationer där vi kan göra skillnad.

Team Rynkeby

Ditt bidrag går oavkortat till att hjälpa barn med allvarlig sjukdom

Merparten av pengarna, som Team Rynkeby - God Morgon samlar in under 2018 går till kampen mot barncancer. I Sverige går pengarna oavkortat till Barncancerfonden.

Vart femte barn överlever inte cancer

Nedslående fakta är att ett av 450 barn drabbas av cancer innan barnet fyller 15 – och vart femte barn överlever inte sjukdomen. Det gör barncancer till den dödligaste sjukdomen bland barn i åldern 1–15 år.

Det behövs pengar till forskning

För att fler barn ska överleva cancer med färre följdverkningar måste vi forska kring barncancer. Team Rynkeby -fonden stöder forskning om barncancer genom lokala barncancer-organisationer i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Färöarna och Island.

Great Andoh

Var med och stöd Great Andoh, det är vi! Emelie Kanter från Göteborg har visat att man med små medel kan göra stor skillnad för så många. 2008 åkte Emelie som volontär till Ghana och träffade Jacques och tillsammans startade de en insamling för utsatta barn så att de fick rent vatten och blev hälsoregistrerade.

Barnen blev friska och började tänka på framtiden och då bestämde sig Emelie och Jacques för att starta Great Andoh. En skola och hem för 300 barn där utbildning ger möjlighet att förändra sin framtid och förverkliga sina drömmar.

Besök GreatAndoh här.

Ronald McDonald Hus

Ronald McDonald Hus är ”ett hem hemifrån” för de familjer som får möjlighet att bo här. Huset som byggdes 1999 är finansierat av gåvor och mellan 600-700 familjer per år får möjlighet att bo i de 29 rum som huset består av. Huset används primärt av familjer till barn från onkologi- kirurgi- och hjärtavdelningarna på Drottning Silvias Barnsjukhus.

Vi har fått äran och glädjen att vara med i en samverkansentreprenad med Ronald McDonald Hus Göteborg för att utöka med ytterligare 13 rum. Detta innebär att ytterligare ca 250 familjer får möjlighet att bo på Ronald McDonald Hus varje år.

Nybyggnaden är ett projekt där de flesta underentreprenörer och leverantörer är med och, till stor del, sponsrar med sina tjänster och varor.

Barncancerfonden

"Barncancerfonden har funnits i över 30 år. På dessa år har vi gått från att ett fåtal barn överlever cancer till att närmare 80% gör det. Men vårt mål är att alla barn skall överleva."

Vi har valt att stödja Barncancerfonden för vi tycker dom gör ett viktigt jobb med att se till att våra barn överlever cancer. Vi ser det som självklart att barn ska ha alla möjligheter till ett bättre liv så vi vill vara med och stödja ett så viktigt åtagande. Vi hoppas att vi kan uppmuntra andra att också stödja detta arbete.

Att bli ett Vänföretag till Barncancerfonden är en både medveten och lönsam investering!

Sponsring

Vi sponsrar ett flertal föreningar, bl.a. Landvetter IS och IF, ÖIS och Chalmers golfklubb. Vi tycker det är viktigt att sponsra lokala föreningar där våra barn har en möjlighet att utvecklas och frodas. Det finns många stora värdiga ändamål men det är också viktigt att uppmärksamma föreningarna och klubbarna som finns på nära håll och som också behöver vårt stöd.